جعبه آتش‌نشانی پارت 1: انواع جعبه آتش‌نشانی

14 اسفند 1403 توسط آرزو بیگزاده در مقالات آموزشی

جعبه آتش‌نشانی (به انگلیسی Fire Box یا Fire Cabinet) یکی از تجهیزات سیستم آتش‌نشانی ساختمان است که علاوه بر نگهداری تجهیزات اطفای حریق، آب مورد نیاز برای عملیات اطفاء را نیز تأمین می‌کند ازاین‌رو به‌عنوان سیستم آب‌رسانی جعبه آتش‌نشانی هم شناخته می‌شود. نصب جعبه آتش‌نشانی فایرباکس در انواع ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری به اطفای حریق در ساعات اولیه‌ی آتش‌سوزی کمک کرده و زمان مناسب را برای فرار افرادی که در آتش گرفتار شده‌اند فراهم می‌کند. درگذشته جعبه‌های فایرباکسی تنها در اشکال ساده و اولیه تولید می‌شدند اما با گسترش صنعت آتش‌نشانی و شکل‌گیری الزامات قانونی، عرضه این محصول نیز دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شد به نحویکه امروزه انواع جعبه‌های آتش‌نشانی بنا بر تقاضای بازار قابل طراحی و تولید هستند.


"جعبه آتش‌نشانی چیست؟"

جعبه آتش‌نشانی (به انگلیسی Fire Box یا Fire Cabinet) یکی از تجهیزات سیستم آتش‌نشانی ساختمان است که در انتهای رایزر (سیستم استندپایپ) نصب می‌شود و علاوه بر نگهداری تجهیزات اطفای حریق، آب مورد نیاز برای عملیات اطفاء را نیز تأمین می‌کند ازاین‌رو به‌عنوان سیستم آب‌رسانی جعبه آتش‌نشانی هم شناخته می‌شود. نصب جعبه آتش‌نشانی فایرباکس در انواع ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری به اطفای حریق در ساعات اولیه‌ی آتش‌سوزی کمک کرده و زمان مناسب را برای فرار افرادی که در آتش گرفتار شده‌اند فراهم می‌کند.

یک جعبه آتش‌نشانی تأییدیه دار یک جعبه استاندارد است که در فهرست تولیدکنندگان معتبر (وندورلیست) سازمان آتش‌نشانی قرار گرفته و موفق به رعایت استانداردهای ملی و بین‌المللی مربوطه شده است. در ادامه به‌منظور شناخت هر چه بهتر یک جعبه آتش‌نشانی باکیفیت و مؤثر به‌صورت خلاصه‌ درباره مشخصات فنی جعبه آتش‌نشانی ایمن توضیح داده می‌شود.

"انواع جعبه آتش‌نشانی"
درگذشته جعبه‌های فایرباکسی تنها در اشکال ساده و اولیه تولید می‌شدند اما با گسترش صنعت آتش‌نشانی و شکل‌گیری الزامات قانونی، عرضه این محصول نیز دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شد به نحوی‌که امروزه انواع جعبه‌های آتش‌نشانی بنا بر تقاضای بازار قابل طراحی و تولید هستند.


جعبه‌های آتش‌نشانی غالباً بر اساس شکل ظاهری و فضای داخلی آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند. بر این اساس جعبه‌های آتش‌نشانی را می‌توان به انواع مدل‌های تک کابین یا تک درب، دو کابین عمودی یا دوطبقه، دو کابین افقی یا دوقلو، محوطه‌ای و دکوراتیو تقسیم کرد.

جعبه آتش‌نشانی تک کابین عمومیت بیشتری نسبت به سایر جعبه‌های آتش‌نشانی دارد و غالباً در ساختمان‌های کوچک‌مقیاس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

"برای مشاهده جعبه تک درب آریا بر روی عکس بالا کلیک کنید"

جعبه‌های آتش‌نشانی دو کابین (افقی و ایستاده) تجهیزات بیشتری را پوشش می‌دهند ازاین‌رو کاربری گسترده‌تری در ساختمان‌های اداری، مجتمع‌های تجاری بزرگ، فروشگاه‌ها و کارخانه‌ها دارند.
جعبه آتش نشانی آریا
"برای مشاهده جعبه دوقلو آریا بر روی عکس بالا کلیک کنید"


"برای مشاهده جعبه دوطبقه آریا بر روی عکس بالا کلیک کنید"

جعبه محوطه‌ای نیز یک نوع جعبه صنعتی است که در پمپ‌بنزین‌ها، فرودگاه‌ها، آشیانه هواپیما و هلیکوپتر، اسکله‌های تخلیه و بارگیری قابل استفاده است. از دیگر انواع جعبه‌های آتش‌نشانی می‌توان جعبه‌های دکوراتیو (لوکس و یا لاکچری) را نام برد که بر اساس نیاز مشتری و نوع پروژه تولید می‌شوند.

از دیگر تقسیم‌بندی جعبه‌های آتش‌نشانی بر اساس جنس ورق می‌باشد که به جعبه آتش‌نشانی فولادی، جعبه آتش‌نشانی استیل، جعبه آتش‌نشانی استیل طلایی و جعبه آتش‌نشانی فایبرگلاس تقسیم می‌شود. علاوه بر این جعبه‌های آتش‌نشانی را بر اساس رنگ نیز می‌توان به جعبه آتش‌نشانی سفید، جعبه آتش‌نشانی قرمز، جعبه آتش‌نشانی مشکی، جعبه آتش‌نشانی کرمی و ... تقسیم کرد.



"جانمایی جعبه آتش‌نشانی"
جعبه‌های آتش‌نشانی بر اساس نحوه جانمایی به دو نوع توکار و روکار تقسیم می‌شوند. بسته به اینکه معماران مکانی برای جانمایی جعبه آتش‌نشانی در دیوارهای یک بنا در نظر گرفته باشند یا نه از جعبه آتش‌نشانی توکار و روکار استفاده می‌شود. در پروژه‌هایی که فضایی برای قرارگیری جعبه تعبیه شده باشد بدنه جعبه به‌صورت کامل در عمق دیوار قرار می‌گیرد و تنها درب و فریم آن قابل مشاهده است؛ اما جعبه روکار به‌طور کامل بر روی دیوار نصب می‌شود و عموماً در ساختمان‌هایی که فضایی برای نصب جعبه تعبیه نشده مورداستفاده قرار می‌گیرد.

ساخت جعبه آتش‌نشانی
برای دستیابی به عملکرد مؤثر و ایمن، جعبه‌های‌ آتش‌نشانی بایستی مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی تولید شده و مورد تأیید سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی باشند. در طراحی جعبه باید از ورق‌های فولادی و استیل با حداقل ضخامت 1 میلی‌متر ساخته شود (استاندارد مقاومت بدنه). همچنین درب جعبه باید به‌گونه‌ای طراحی شود که با زاویه حداقل 170 درجه باز شده و دسترسی به تجهیزات را آسان کند. باید توجه داشت در ساخت جعبه آتش‌نشانی باید از مواد اولیه باکیفیت (مقاوم در برابر حرارت و زنگ‌زدگی) استفاده شده باشد. همچنین جعبه بایستی فضای کافی برای نگهداری از تجهیزات را داشته باشد و استفاده از آن‌ها را بدون ایجاد هرگونه خللی تسهیل کند.

برای اطلاع از مشخصات فنی یک جعبه آتش‌نشانی تأییدیه دار و جزئیات نصب جعبه آتش نشانی، بر روی لینک آبی کلیک کنید و پارت دوم این مقاله تحت عنوان "ابعاد و استانداردهای جعبه آتش نشانی" را مطالعه کنید.

فروشگاه آتش پوشان به‌عنوان نماینده رسمی شرکت آریا کوپلینگ، مفتخر به فروش انواع جعبه‌ آتش نشانی آریا کوپلینگ می‌باشد؛ برای اطلاع از لیست قیمت جعبه آتش‌نشانی در انواع مختلف از بخش فروشگاهی ما دیدن کنید و یا با کلیک بر روی لینک زیر با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.


تماس با فروشگاه آتش پوشان جهت دریافت مشاوره و خرید محصول

ارسال نظر

نام *

ایمیل *

021-66970590